23 de febr. 2012

Per Nadal, neules i torrons


A la nostra classe de català parlem de les tradicions catalanes.
Parlem de la mona, el caganer, el tió de Nadal, Cap d'any i la Setmana
Santa. També parlem del menjar típic d'aquestes dates. Per exemple,
per Nadal el menjar típic és l'Escudella i la carn d'olla.
Per a aquest plat tradiconal es posa a bullir tot tipus de carn,
vegetals i llegums, com a mínim 3 hores. El brou resultant es
cuina amb la pasta en forma de galets. La protagonista és la pilota,
una massa de carn picada i espècies. Per beure, cava, un xampany
escumós tradicional de Catalunya. I les postres
tradicionals són els torrons i les neules. Les neules són dolços
tradicionals en forma de palletes. Els torrons són elaborats amb mel,
sucre, ous i ametlles. Aquest dia tota la família es reuneix per
parlar, menjar i sobretot passar una bona estona junts.

OLIVIA ESCOBAR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada